2014 - Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Go to content
Cenaclu
CENACLU 2014
__________________________________________________________________________
Mai aproape de literatură prin
Cenaclul de literatură pentru copii și tineret   
                 „Ștefan Petică” 2007

         Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, ca instituție situată în prim-planul culturii tecucene, își dorește să fie aproape de toți membrii, mai mari sau mai mici, ai comunității locale. De aceea, inițiativa unor colaboratori apropiați ai instituției, înzestrați cu entuziasm și interes în sprijinirea și promovarea culturii, nu a rămas fără ecou și astfel s-au pus bazele unui nou proiect cultural local care sperăm să trezească interesul populației tinere a orașului nostru. Vorbim aici despre înființarea Cenaclului literar pentru copii și tineret „Ștefan Petică” 2007.
          Astfel, cu participarea voluntară a d-nei Eleonora Stamate, proaspăt membru al Uniunii Scriitorilor - Filiala Bacău dar și a unor dascăli deschiși cu mintea și inima către tinere talente, doamnele profesoare Ecaterina Jalbă de la Școala gimnazială „Iorgu Iordan și Liliana Sima de la Școala Gimnazială „Anghel Rugină”,  în data de 26 decembrie 2013 a avut loc, la Sala de lectură a instituției noastre, ședința de deschidere a Cenaclului literar pentru copii și tineret „Ștefan Petică”2007.
          La această primă întâlnire, mediatizată și pe pagina de facebook a instituției noastre, după epuizarea demersurilor organizatorice care au vizat liniile directoare ale activității  viitoare a cenaclului, cele 6 tinere talente – primii membri ai cenaclului, s-au prezentat și  au citit din creațiile proprii. Tinerii creatori au beneficiat de comentariile pertinente ale profesorilor îndrumători și recomandări avizate ale poetei Eleonora Stamate – președinta cenaclului. De comun acord, s-a hotărât ca ședințele cenaclului să se desfășoare lunar , de regulă,  în ultima zi de sâmbătă a lunii, pe o tematică prestabilită.
              Astfel,  în data de 10 ianuarie 2015 membrii cenaclului  s-au reunit la bibliotecă într-o ședință ce și-a propus drept teme de discuție :
- Cine sunt eu?
- Eminescu – fărâmă de veșnicie.           
              La această întâlnire au participat un număr de 8 elevi de la școlile gimnaziale „Iorgu Iordan”, „Anghel Rugină”, „Dimitrie Sturdza”, Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci. Participanții și-au expus opinii legate de temele puse în discuție, au aflat lucruri inedite și interesante apoi au citit și discutat pe marginea propriilor creații. Îndrumătorii au formulat observații și recomandări și împreună au stabilit tematica următoarei întâlniri.
                Aceasta va avea loc în ultima sâmbătă a lunii februarie și drept tematică s-a propus:
- Personalitatea lunii – Grigore Vieru
- O călătorie imaginară în lumea Micului Prinț – dacă l-ai întâlni pe Micul Prinț ce ți-ai dori să-l întrebi?
În încheiere trebuie să mai amintim că această inițiativă este sprijinită cu căldură și de conf.univ.dr. Nicoleta Călina-Presură de la Universitatea din Craiova, descendentă a poetului Ștefan Petică, care este aproape de comunitatea tecuceană prin inițiativele culturale ale domniei sale și și-a exprimat dorința de a sprijini activitatea acestui cenaclu.
Urăm mult succes și viață lungă acestor demersuri culturale remarcabile și sperăm ca eforturile celor implicați să fie încununate de succes și să aibă ecoul meritat.______________________________________
Web development by DanS

ADRESA:
___________________
Str.Republicii, nr.11,
Tecuci,
CP 805300
TELEFON:
________________________
0336109461  Manager: Nasie Ionica
________________________________________
EMAIL: bstefanpetica@yahoo.ro
biblioteca_stefan_petica@municipiultecuci.ro
Back to content