Conferinta Mircea Platon - Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Go to content
Evenimente
Prof.Dr. Mircea Platon „De la Marele Război la Marea Unire”
__________________________________________________________________________
 Istoricul Mircea Platon este invitatul Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică”-Tecuci, unde  susține Conferința: De la Marele Război la Marea Unire. Șocul ciocnirii românilor cu „civilizația” în Primul Război Mondial.
Prin acest eveniment cultural, biblioteca își propune să aducă în fața publicului tecucean, personalități ale culturii naționale în Anul Centenar al Marii Uniri, anul unității de neam și de credință a poporului român.
Totodată, autorul va oferi autografe pe cele mai recente cărți ale sale: „Elitele în conștiința națională” (Ed. Contemporanul, 2017) și „Geografie și conștiință națională: Calistrat Hogaș și potecile neumblate ale naționalismului românesc”( Ed. Ideea Europeană, 2018).
Activitatea se  desfășura cu susținerea U.A.T. Municipiul Tecuci și a domnului Primar, Cătălin Constantin Hurdubae.
      Mircea Platon, una dintre cele mai autoritare voci ale istoriografiei a venit în acest an, An Centenar, la Tecuci. Autor al unei opere impresionante (cărți, articole, eseuri, sinteze etc), care reprezintă în același timp și suportul intelectual și cultural care-l recomandă de fiecare dată pentru importantele simpozioane,conferințe științifice din țară și din străinătate, a ținut o lecție de istorie tecucenilor, oamenilor pasionați de istoria poporului român și de evenimentele din preajma Marelui Război. Prin ținuta sa intelectuală, prin cultura sa impresionantă, și bineînțeles, cu generozitatea-i caracteristică, virtutea supremă a intelectualului autentic, Mircea Platon ne-a surprins plăcut și îi urăm cât mai multe reveniri în orașul nostru.

______________________________________
Web development by DanS

ADRESA:
___________________
Str.Republicii, nr.11,
Tecuci,
CP 805300
TELEFON:
________________________
0336109461  Manager: Daniela Grigoraș
________________________________________
EMAIL: bstefanpetica@yahoo.ro
biblioteca_stefan_petica@municipiultecuci.ro
Back to content