Lansare de carte 2018 - Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Go to content
Lansare de carte
Lansare de carte
__________________________________________________________________________
la Biblioteca Municipală "Ștefan Petică" Tecuci
____________________
27 septembrie 2018, ora 13:00

Victor Cilincă - „Saga neștiută a Galaților 1917-1918”
Recentul studiu, intitulat  "Saga neştiută a Galaţilor. 1917 – 1918. Istoria asediului Galaţiului eroic şi a Bătăliei Ţiglinei", realizat pe baza unei riguroase documentaţii de către neobositul scriitor şi publicist Victor Cilincă, constituie, pe drept cuvânt, o adevărată „antropologie a războiului”. 254 de file de istorie a Galaţiului în timpul Marelui Război pentru Întregirea hotarelor Ţării (Galaţi, 2018). www.viata-libera.ro

____________________
08 septembrie 2018, ora 10:30

Ștefan Andronache  - „Tecuciul și împrejurimile sale„  ghid turistic

____________________
16 iunie 2018, ora 11:00

Liuba Liubastra Botezatu - poheme cu aromă de cafea și gust de winston menthol: “Nu eu scriu poezie, poezia mă scrie pe mine. Vine, aparent, de nicăieri și mă subjugă până la momentul în care o aștern în cuvinte, iar odată cu eliberarea ei, îmi reprimesc și eu libertatea…”


____________________
12 iunie 2018, ora 13:00

Ghită Nazare "Dialoguri V".  Prezintă profesorul Vasile Ghica.

____________________
9 iunie 2018, ora 11:00

Ionut Petică "Știu să mă rătăcesc".  Prezintă profesorii Vladimir Radu și Eleonora Stamate____________________
15 Mai, 2018, ora: 12:00

Spre deosebire de un istoric de rigurozitatea documentara a lui Paul Paltanea, Zanfir Ilie iubeste altfel Galatiul, cu un romantism infatigabil, inchinandu-i majoritatea cartilor de pana acum si configurandu-i o mitologie plina de viata, menita sa inglobeze o intreaga istorie si geografie sentimentale, cu o scriitura care a evoluat stilistic in timp. Aceasta noua poveste despre Legendele Galatilor sta marturie cu asupra de masura, incununand o cariera dedicata celui mai frumos si mai viu oras de pe Dunarea romaneasca. - Theodor CODREANU
____________________
15 Mai, 2018, ora: 12:00

„Romanul lui Teodor Parapiru poate fi impărțit in două parți : o primă parte in care evoca antichitatea (viața, oamenii, cultura ) si o a doua parte : contemporaneitatea. Mai mult chiar – pare a sugera o legatură dialectică între vremurile și oamenii de atunci și vremurile și oamenii de astăzi.”
Profesor  Ghița Nazare

____________________
18 Mai, 2018, ora: 15:30

Pentru că prietenul nostru, Sorin Poclitaru a adunat,de curând o experiență de viață rotundă, ne explică, cum știe el cel mai bine (adică prin vers) ce și cum printr-un nou volum de poezie. Vineri, 18 mai, vine la Biblioteca municipală din Tecuci alături de Ștefania Iacob cu chitara și vocea din dotare. Așa că, haideți la o lansare cu cântec și nu uitați îndemnul: nu dați banii pe prostii, luați cărți de poezii! Enjoy! :)


____________________
23 Mai, 2018, ora: 17:00

Tu ce-ai făcut astăzi?

Tu ce-ai făcut astăzi?
Pașii te-au purtat prin locuri însorite?
Ai văzut lumina?... ai simțit-o?
Ai lăsat îmbrățișarea Soarelui să te cuprindă?

    
____________________
19 Aprilie, 2018, ora: 12:00

Hotelului Camberi din Sulina, cindva un loc al luxului, azi „i se spune hotelul cu stafii”. In cimitirul marin din orasul dunarean isi gasesc somnul de veci oameni din multe neamuri care au trecut prin acest loc devenit cindva, din sat pescaresc, un loc european al intilnirii tuturor natiilor si-apoi decazut tot mai mult in perioada comunista. „Viii cu viii, mortii cu mortii”, cum spune un personaj dintr-un poem.
In cartea de fata, viata celor vii si viata celor dusi, timpurile si povestile oamenilor, trecutul si prezentul se amesteca asa cum se amesteca – nu e doar o metafora! – apa dulce cu apa sarata la Sulina („marea era una cu Dunarea”). Ne amintim, citind, de personajele din Spoon River Anthology a lui Edgar Lee Masters sau de exotismul (nu doar al spatiului, dar si al vocabularului) lui Saint-John Perse, poetul marii. O „reconstituire” nostalgica prin care pluteste o boare de frangipani sau plumeria – florile unui arbust care se mai numeste si „arborele vietii”. - (Simona Popescu)

____________________
21 Martie, 2018, ora: 13:00

Dezleagă-mă de timp şi lasă-mă să curg
ca o pulbere fină, în vidul uitării.
Îţi las aripile, zborurile toate,
să plămădeşti din ele piscuri înalte,
niciodată uitate,
de cel ce ţi-a negat măreţia.


____________________
21 Martie, 2018, ora: 13:00

„Scape cine o scăpa/de beleaua văzului/fugi-va cine va fugi/de corvoada visului/întâmplă-se cui se va întâmpla/ceva din brambureala lumii” (Reverie),
„Cumva se vor potrivi/contrariile între ele/se vor adăuga noi neadevăruri/despre cel plecat de mult cu sorcova/cu ochii aţintiţi pe pereţi”
(Să-ţi apleci urechea),

______________________________________
Web development by DanS

ADRESA:
___________________
Str.Republicii, nr.11,
Tecuci,
CP 805300
TELEFON:
________________________
0336109461  Manager: Daniela Grigoraș
________________________________________
EMAIL: bstefanpetica@yahoo.ro
biblioteca_stefan_petica@municipiultecuci.ro
Back to content