Lansare de carte - Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Go to content
Lansare de carte
Lansare de carte
__________________________________________________________________________
la Biblioteca Municipală "Ștefan Petică" Tecuci
____________________


„Metamorfozele sinelui”____________________


Teorie, teste, solutii...____________________
21 ianuarie ,2017, ora:16:00

Cum romanele publicate de Vintilă Horia, mai ales după obţinerea premiului amintit, sunt mai frecvent prezentate, discutate, analizate, am considerat de mare importanţă aducerea în atenţia cititorului o altă latură a activităţii sale de scriitor - aceea de publicist şi eseist.
____________________
13 Decembrie, 2016, ora: 14:00

Biblioteca „Ştefan Petică” împreună cu Primăria Municipiului Tecuci, a organizat marţi, 13 decembrie 2016, în sala „Helios”, o interesantă manifestare având ca scop lansarea a două noi apariţii. Este vorba despre cartea „80 de ani în jurul vieţii mele”  de Virgil Pavel şi  „Întoarcerea în timp”, realizată de Virgil Pavel şi Lidia Pavel.____________________
10 Decembrie, 2016, ora: 11:00

"Se spune ca acolo, in tara unde aripile fluturasilor primesc de la Zana-cea-Buna binecuvantarea de a-si lua zborul catre inalt, traieste un fluture fermecat. Acesta, zilnic, se hraneste cu nectarul unei flori deosebite, care-si deschide petalele doar pentru el. Mi-a soptit mie cineva si am aflat ca el este cel mai frumos dintre toti fluturasii care traiesc sau au trait vreodata in acest Tinut al Aripioarelor.


____________________
29 Noiembrie, 2016, ora: 14:00

Biblioteca „Ștefan Petică”, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci a organizat marți, 29 noiembrie 2016, la Galeria „Helios”, lansarea Ghidului turistic  „Tecuciul și împrejurimile sale”, semnată de profesorul Ștefan Andronache.

____________________
23 Noiembrie, 2016, ora: 14:00

O bomba explodeaza pe terasa unui restaurant din Barintown. Un nou atac terorist asupra SUA? Un atentat al unui nebun?
Politia isi incepe imediat investigatiile. Dar, nu peste multa vreme, orasul trece printr-o noua experienta traumatizanta: pe un camp de la periferie un copil descopera cadavrul unei femei. Cercetarile care se desfasoara cu febrilitate ajung la o concluzie naucitoare: peste douazeci de trupuri neinsufletite au fost ingropate acolo in cel mai mare secret.

____________________
07 Septembrie, 2016, ora: 17:00

În această seară la orele 17:00 a avut loc la Biblioteca Municipală "Ștefan Petică", lansarea celor două volume ale profesorului Ionel Necula: "Uricar la poarta Moldovei de jos vol. IX" și "Ion Petrovici. Recurențe2". La eveniment au fost prezenti personalităti din lumea culturii tecucene, precum : Eleonora Stamate, Dionisie Duma, Vasile Ghica, Radu Vladimir și altii. Au fost invitati și oameni de cultură din alte localităti precum: Mariana Bahna, Petre Abeaboeru și Janine Vadislav.

____________________
09 Martie, 2016

Marți, 9 martie, Biblioteca „Ștefan Petică” Tecuci a găzduit lansarea romanului „Liliacul alb” al autoarei Milli Armencea. Romanul este structurat în trei volume: Catastrofa, Copiii și Revoluția.
Manifestarea a fost deschisă de managerul Bibliotecii, Daniela Grigoraș, care a remarcat prezența în sală a prietenelor scriitoarei, care o cunosc sub numele de Milli.


____________________
01 Octombrie, 2015, ora: 16:00

Poet, prozator, eseist, libretist, publicist și autor de romane polițiste, membru al Uniunii Scriitorilor din România și Cetățean de onoare al municipiului Tecuci, George Arion a lansat la Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” miercuri, 1 octombrie 2015, volumul „Detectiv fără voie - Integrala Andrei Mladin”,
 
În aproape 800 de pagini sunt cuprinse toate romanele care îl au drept erou pe Andrei Mladin „Atac în  bibliotecă”, „Profesionistul”, „Ţintă în mişcare”, „Pe ce picior dansaţi?”, „Prefer căpşuni”, „La o vedere”, „Misterul din fotografie”, „O răpire”, „Fortăreaţa nebunilor”. Volumul mai dispune de o addenda cu „Criminalul suprem. Un manuscris al lui Andrei Mladin” şi de File din dosarul lui Andrei Mladin, cu texte critice despre acest erou, de la apariţia sa până astăzi.
 
             
                                    
____________________
01 Septembrie, 2015, ora: 15:00

Marți, 1 septembrie 2015, marcând 580 de ani de la atestare documentară a orașului Tecuci, în Galeria Helios a bibliotecii a fost lansat volumul „TECUCIUL în documente și publicații” , autor prof. Ștefan  Andronache fost director al Bibliotecii Municipale o perioadă îndelungată.. Lucrarea cuprinde  peste 500 de documente autentice identificate, selectate și transcrise de autor de-a lungul a mai bine de două decenii. Perioada de 465 de ani oglindită în această culegere de documente, începând cu secolul al XV-lea și până în secolul al XIX-lea, evidențiază evenimente importante din istoria orașului Tecuci
 
Lucrarea  a fost prezentată într-un mod inedit de prof.dr. Cezar Ungan de la Colegiul Național „Spiru Haret”  
                                 
____________________
18 Iunie, 2015, ora: 17:00

Joi, 18 iunie 2015, profesorul Viorel Burlacu a lansat la Biblioteca Municipală o carte reprezentativă pentru orașul Tecuci „Catedrala Sfântul Gheorghe-Tecuci”- un volum de note, schițe și documente care accentuează, din punct de vedere documentar dar și istorico-literar, profilul și importanța acestui locaș religios în ansamblul comunității locale. Această apariție editorială, ce adună multe repere despre catedrala tecuceană, a fost subiectul prezentării făcute de Prea-cucernicia Sa, preot Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci și preotul Eugen Drăgoi de la Galați.
 ____________________
10 Iunie, 2015, ora: 11:00

Prietene/Dacă mă întrebi ce-am făcut cu viaţa mea, nu ştiu să-ţi spun/Răspund, dacă nu mă întrebi, ştiu! / Am răsfoit o carte subţire cu vise şi mi-am numărat / Sentimentele confuze, proscrise în lumina  cronofagă /a deriziunii. /Am numărat coastele surpate ale aerului de deasupra /Moviliţei şi ideile măcinate din piatra rece a / Dezordinei lumii. /Am lansat pe apa Zăbrăuţului câteva zeci de vapoare /De hârtie, cu poeme, sub privirile ironice ale / Inventatorilor maieuticii.”
 
____________________
05 Mai, 2015, ora: 12:00

Biblioteca municipală ,,Ştefan Petică’’ vă invită marţi, 5 mai, pentru o triplă lansare de carte.
Astfel, de la ora 12, la Galeria Helios vor fi lansate cărţile: ,,Frica, greaţa, fofilarea’’, autor dr. Nicolae Bacalbaşa, ,,Instituţia’’ şi ,,Domiciliu obligatoriu’’ autor conf. dr. Gheorghe Bacalbaşa.
Prezintă publicistul Aurel Ştefanachi şi criticul literar Ioan Holban.

 


____________________
13 Martie, 2015, ora: 12:00

Mi-am adunat toate poeziile despre şi pentru cei mici şi poveştile scrise pentru toate vârstele în acest Zâmbet de primăvară, aşteptând cu emoţii mult mai mari ca până acum verdictul unui numeros juriu format din Smaranda, Sânziana (România), Victor, Viviana (Canada), Armand şi din toţi copiii din lumea întreagă.
 


____________________
09 Martie, 2015, ora: 12:00

Biblioteca Municipală ,,Ştefan Petică’’ Tecuci a organizat luni, 9 martie, în sala Helios, lansarea cărţii ,,Catrenul cu poveşti’’ al cărui autor este cunoscutul om de radio şi prezentator Narcis Zahiu. Cartea a fost tipărită la Editura ,,Armonii culturale’’ din Adjud, are 180 de pagini şi este realizată în condiţii grafice deosebite.
Având în vedere că era vorba de o carte pentru cei mici, ne-am bucurat să vedem, încă de la intrare, pregătite alături de scaune obişnuite şi scaunele prichindeilor, invitaţi speciali fiind copiii de la Grădiniţa nr. 16,  copiii fiind însoţiţi de educatoarele Mihăiţa Tiron şi Rodica Petică şi elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Iorgu Iordan’ însoţiţi de prof. Viorica Sava
 
____________________
02 Aprilie, 2015, ora: 16:00

Dealul este o carte tip provocare venită de la un autor cu trăiri intense, cu imaginaţie, uneori imaginaţie fabuloasă, de basm, cu creativitate şi cu o reală provocare pentru fiecare dintre noi.
Mărturisitori. Aurel Brumă este un om puţin gelos pe unii dintre noi din această sală. Zice aşa: „ar trebui să fiu trist dar în realitate eu sunt un om fericit fiindcă stau alături de unii oameni care mărturisesc”. Şi mărturisesc, dacă nu într-un mod genial, atunci într-un mod foarte convingător, substanţial, profund.
Prof.univ.dr. Nicu GAVRILUŢĂ, filosof, antropolog, eseist:


____________________
22 Ianuarie, 2015, ora: 15:00

Joi. 22 ianuarie 2015, la aniversarea a 138 de ani de la nașterea poetului Ștefan Petică  în Galeria Helios  a bibliotecii a avut loc lansarea  volumului „ Ștefan Petică evadarea în iluzie” - autor prof. Ionel Necula, ce a fost prezentat  de  domnul prof. Vasile Ghica.____________________
31 Ianuarie, 2015, ora: 10:00

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, în Galeria Helios a bibliotecii a avut loc lansarea volumului „Puterea justitiei”, autor  bârlădeanul Marinel Gîlcă , volum prezentat de prof. Gruia Novac-redactor șef al revistei  Bârladul  literar și prof. Petruș Andrei.
____________________
08 Noiembrie, 2013, ora: 16:00

Diplomatii Romaniei comuniste si presa americana;
Infiltrarea si folosirea comunitatilor romanesti din America;
Racordarea Romaniei comuniste la URSS in 1955. Aspecte culturale si nonpolitice;
Mijloacele de propaganda in perioada interbelica;
Stiinta istoriei ca arma de propaganda. Carti si autori;
Caricatura politica romaneasca. Graficieni, teme, simboluri, mesaj.______________________________________
Web development by DanS

ADRESA:
___________________
Str.Republicii, nr.11,
Tecuci,
CP 805300
TELEFON:
________________________
0336109461  Manager: Daniela Grigoraș
________________________________________
EMAIL: bstefanpetica@yahoo.ro
biblioteca_stefan_petica@municipiultecuci.ro
Back to content